Teams használata – Szülőknek

Kedves Szülők!

Ezt a tájékoztatót azért készítettük Önöknek, hogy ismeretet biztosítsunk a Microsoft Teams szolgáltatás kezeléséhez, annak könnyebb használata érdekében. Ennek a programnak a gyakorlati ismerete nem csak Önöknek, de gyermekeiknek is fontos lesz.

Bevezető

Egy pár szóban összegezve, ez a szolgáltatás segíti a diákokat és a tanárokat, hogy adott esetben online tudjanak oktató munkát végezni, a tananyag leadásától, feladatok kiosztásától kezdve, a diákok által beküldött megoldások ellenőrzéséig.
A szolgáltatáshoz tartozik, hogy online órákat, úgynevezett „értekezleteket” lehet indítani, ezen keresztül élőben, videó és hang segítségével kommunikálhat tanár és diák.

 

Szülői értekezlet/fogadóóra


Iskolánk ezt a szolgáltatást nem csak a gyermekek oktatására, de a szülőkkel való távoli kapcsolattartásra is használja (pl.: szülői értekezlet/fogadóóra megtartására).

Ehhez a szülőknek NEM KÜLDÜNK KI saját belépést, a könnyebb beazonosíthatóság szempontjából mindenki a saját gyermeke Teams felhasználójával tud belépni és részt venni ezeken az eseményeken. Akiknek több gyermekük is jár egy azon osztályba, úgy Nekik elegendő egy fiókkal bejelentkezni.

 

Program letöltése


A Microsoft Teams programot számos eszközön tudjuk telepíteni, kezdve a hagyományos számítógéptől (asztali, laptop, stb.), a tableten át, az okostelefonig.
Előbbihez a letöltési link itt található: https://www.microsoft.com/hu-hu/microsoft-teams/download-app
iOS-t illetve androidOS-t futtató mobil/tablet eszközökre az App Store-ból, illetve a Google Play áruház-ból tudják letölteni az alkalmazást, melyet a fent említett néven kell keresni az áruházakban.
Telepítés után nyissuk meg a programot, majd a következő lépésben leírtak szerint jelentkezzünk be.

 

Bejelentkezés


Minden gyermek bejelentkezési adatait kiküldtük, az Önök által beiratkozáskor megadott e-mail címre. Kérem Önöket ezt az e-mailt mentsék el, vagy rögzítsék valahova ezeket a bizalmas adatokat.
A programba/alkalmazásba és a weben is, ezekkel az adatokkal tudnak bejelentkezni a gyerekek és Önök is.

 

Használata


Az alkalmazásba való bejelentkezéskor, a csoportokat fogjuk magunk előtt látni. Ha gyermekünk még nem tagja egy csoportnak sem, ezt a tanáraik rövidesen pótolják majd, ám érdemes ez ügyben tájékoztatni Őket. (A csoportokat nem az iskola rendszergazdája kezeli.)
A csoportokon belül tudjuk megtekinteni a kiosztott feladatokat, illetve itt láthatjuk a bejegyzett tanórákat is, melyeken adott esetben a gyermeküknek online részt kell venniük. (A fogadóórák NINCSENEK bejegyezve a csoportokban)

 

Fogadóórák lebonyolítása


Időpont egyeztetés után a fogadóórákat, a járványhelyzet alatt, a Teams alkalmazásával tudjuk megtartani. Ehhez minden szülőt kérünk, hogy pontosan jelenjen meg online, az adott időpontban, az általa választott tanárnál.
Minden esetben a szülőnek kell kezdeményeznie a hívást!

Ennek módja a következő:

  • Bejelentkezés a Teams-be
  • Hívás opció kiválasztása (mobil eszközön az alsó sávban, vagy a „továbbiak” menü alatt található)

    

  • Név alapján kikeressük a tanárt az iskolai névjegyzékből (érdemes vezetéknévre keresni)
  • A beosztott időpontban hívjuk a tanárt

Minden tanár igyekszik pontosan elkezdeni és befejezni egy adott beszélgetést, de az esetleges csúszások miatt, szíves türelmüket és megértésüket kérjük.

Nem feltétlen szükséges a kamera használata, de a mikrofon engedélyezése kritérium!

Kérjük Önöket is, hogy igyekezzenek tartani magukat a meghatározott időkerethez, ezzel segítve, hogy más is pontosan tudja lebonyolítani a beszélgetést.

Köszönöm, hogy elolvasták a tájékoztatót!
Kérdéssel kapcsolatban az informatika@wudisuli.hu e-mail címen tudnak megkeresni.

Tisztelettel:
Kirchknopf Mátyás
rendszergazda

Comments are closed.
WudiSuli | Budakeszi Német Nemzetiségi Általános Iskola
Elérhetőségeink
Titkárság: Gebei Éva
  • 2092 Budakeszi, Knáb János utca 60.
  • +36 20 327 5858
  • titkarsag@wudisuli.hu
Ed Sport news INFO
All the latest school sport and grass roots reports on ED Sport. News, reports, analysis and more.
SEE ALL
Tweets
Please fill all required widget settings!
Contact Info
Praesent quis risus nec mi feugiat vehicula. Sed nec feugiat arcu.
  • Address Line 1
  • (123) 456 789
  • email@example.com