Kedves Szülők!

Ezt a tájékoztatót azért készítettük Önöknek, hogy ismeretet biztosítsunk a Microsoft Teams szolgáltatás kezeléséhez, annak könnyebb használata érdekében. Ennek a programnak a gyakorlati ismerete nem csak Önöknek, de gyermekeiknek is fontos lesz.

Bevezető

Egy pár szóban összegezve, ez a szolgáltatás segíti a diákokat és a tanárokat, hogy adott esetben online tudjanak oktató munkát végezni, a tananyag leadásától, feladatok kiosztásától kezdve, a diákok által beküldött megoldások ellenőrzéséig.
A szolgáltatáshoz tartozik, hogy online órákat, úgynevezett „értekezleteket” lehet indítani, ezen keresztül élőben, videó és hang segítségével kommunikálhat tanár és diák.

Szülői értekezlet/fogadóóra


Iskolánk ezt a szolgáltatást nem csak a gyermekek oktatására, de a szülőkkel való távoli kapcsolattartásra is használja (pl.: szülői értekezlet/fogadóóra megtartására).

Ehhez a szülőknek NEM KÜLDÜNK KI saját belépést, a könnyebb beazonosíthatóság szempontjából mindenki a saját gyermeke Teams felhasználójával tud belépni és részt venni ezeken az eseményeken. Akiknek több gyermekük is jár egy azon osztályba, úgy Nekik elegendő egy fiókkal bejelentkezni.

 

Program letöltése


A Microsoft Teams programot számos eszközön tudjuk telepíteni, kezdve a hagyományos számítógéptől (asztali, laptop, stb.), a tableten át, az okostelefonig.
Előbbihez a letöltési link itt található: https://www.microsoft.com/hu-hu/microsoft-teams/download-app
iOS-t illetve androidOS-t futtató mobil/tablet eszközökre az App Store-ból, illetve a Google Play áruház-ból tudják letölteni az alkalmazást, melyet a fent említett néven kell keresni az áruházakban.
Telepítés után nyissuk meg a programot, majd a következő lépésben leírtak szerint jelentkezzünk be.

 

Bejelentkezés


Minden gyermek bejelentkezési adatait kiküldtük, az Önök által beiratkozáskor megadott e-mail címre. Kérem Önöket ezt az e-mailt mentsék el, vagy rögzítsék valahova ezeket a bizalmas adatokat.
A programba/alkalmazásba és a weben is, ezekkel az adatokkal tudnak bejelentkezni a gyerekek és Önök is.

 

Használata


Az alkalmazásba való bejelentkezéskor, a csoportokat fogjuk magunk előtt látni. Ha gyermekünk még nem tagja egy csoportnak sem, ezt a tanáraik rövidesen pótolják majd, ám érdemes ez ügyben tájékoztatni Őket. (A csoportokat nem az iskola rendszergazdája kezeli.)
A csoportokon belül tudjuk megtekinteni a kiosztott feladatokat, illetve itt láthatjuk a bejegyzett tanórákat is, melyeken adott esetben a gyermeküknek online részt kell venniük. (A fogadóórák NINCSENEK bejegyezve a csoportokban)

 

Fogadóórák lebonyolítása


Időpont egyeztetés után a fogadóórákat, a járványhelyzet alatt, a Teams alkalmazásával tudjuk megtartani. Ehhez minden szülőt kérünk, hogy pontosan jelenjen meg online, az adott időpontban, az általa választott tanárnál.
Minden esetben a szülőnek kell kezdeményeznie a hívást!

Ennek módja a következő:

  • Bejelentkezés a Teams-be
  • Hívás opció kiválasztása (mobil eszközön az alsó sávban, vagy a „továbbiak” menü alatt található)

 

  • Név alapján kikeressük a tanárt az iskolai névjegyzékből (érdemes vezetéknévre keresni)
  • A beosztott időpontban hívjuk a tanárt

Minden tanár igyekszik pontosan elkezdeni és befejezni egy adott beszélgetést, de az esetleges csúszások miatt, szíves türelmüket és megértésüket kérjük.

Nem feltétlen szükséges a kamera használata, de a mikrofon engedélyezése kritérium!

Kérjük Önöket is, hogy igyekezzenek tartani magukat a meghatározott időkerethez, ezzel segítve, hogy más is pontosan tudja lebonyolítani a beszélgetést.

Köszönöm, hogy elolvasták a tájékoztatót!
Kérdéssel kapcsolatban az informatika@wudisuli.hu e-mail címen tudnak megkeresni.

Tisztelettel:
Kirchknopf Mátyás
rendszergazda