Prüfung

WudiSuli | Budakeszi Német Nemzetiségi Általános Iskola | Prüfung
A nevelőtestület törekvése, a német nemzetiségi arculat fokozatosan egyre több területen való megerősítésére újabb állomásához érkezett. A nemzetiség nyelvének minél magasabb szintű elsajátítása, a nyelvnek, mint kommunikációs eszköznek minél biztosabb használta érdekében megtettük az első lépéseket a DSD 1. fokozatú (Deutsches Sprachdiplom-Stufe 1) 2024. évi bevezetésére iskolánk végzős diákjai körében.
A „vizsgaszituáció” előkészítése érdekében, szem előtt tartva, hogy az ilyen helyzetre a gyerekeket fel kell készíteni, azt minél többször gyakorolni szükséges, idén először a felső tagozat 5-7.  évfolyamos diákjai a félév lezárása előtt „vizsgáztak”. A nyolcadikosok pedig a tanév végén fognak.
Ez azt jelenti, hogy nem csak a szokásos témazáró dolgozatokat írták meg, hanem az előre kidolgozott három-négy társalgási témából tanáraik és az iskolavezetés egy tagja előtt szóban feleltek, a majdani vizsgát imitálva (tételhúzás, felkészülési idő, több ember jelenléte, kommunikációs kérdések).
A nagy izgalom ellenére sikeres volt a megmérettetés: csaknem 80 tanulónk vizsgázott eredményesen. Szívből gratulálunk mind a gyerekeknek, mind a felkészítő kollégáknak!
iskolavezetés

Kép forrása (utolsó letöltés: 2022.01.20.)

Comments are closed.